Barcson is bevetették a drónokat a rendőrök

A somogyi rendőrök szeptember végén összehangolt, fokozott közúti közlekedési ellenőrzésekbe kezdtek az egész megyében. Az egyenruhások drónokat és civil autókat is bevonnak a munkába.

A Barcsi Rendőrkapitányság munkatársai csütörtökön a városban és környékén ellenőrizték a közlekedőket. Az akció célja az agresszív, a többi közlekedőt veszélybe sodró szabálytalanságokat elkövető autósok kiszűrése volt – közölte a police.hu
A rendőrök többek között az előzési és elsőbbségadási szabályok megsértése miatt intézkedtek, de az elkövetett szabályszegések miatt az útburkolatba épített tengelysúlymérő rendszert megkerülve, a záróvonalon áthaladó tehergépjárművek vezetőit is felelősségre vonták. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások új ellenőrzési módszert is bevezettek, most már nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrzik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat.  A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalomellenőrzéseket. 

Fotó: police.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!