Barcsig ér az óriás takaró

Barcsi gyermekeket is melegít a 2015. évi óriás takaró, egész pontosan 40 gyermeket ajándékoztak meg az Együtt Egymásért Szociális Otthonban a takaró készítői. Egy civil kezdeményezésnek köszönhetően, az ország számos pontjáról érkezett négyzetekből készített takarót kaptak a barcsi gyermekotthon kiskorú lakói.

2014-ben egy csákberényi hölgy, nevezetesen Csobán Erika a közösségi portálon tett közzé egy felhívást, un. szeretet négyzeteket kért augusztus végére, azzal az elképzeléssel, hogy ezeket összehorgolják majd egy nagy takaróvá, melyből azt követően méterszer másfél méteres darabokat elajándékoznak. Az első évben, 500 fő kapcsolódott a csoporthoz és 2500 szeretetnégyzetet készített. Ma már 1000 fős a tagság, a legfiatalabb közülük egy somogytúri kislány, Madarász Regina, aki 9 évesen kezdett el szeretet négyzeteket készíteni és immár két éve anyukájával közösen horgolnak. De nem csak itthon, hanem határon túl, sőt még a tengeren túl is készítenek szeretet négyzeteket.

Minden évben önkéntesek százai horgolják odahaza azokat az 50x50-es textíliákat, melyeket később egymáshoz varrnak, és 6-6 elemből elkészül egy-egy takaró, melyeket elajándékoznak. Szőke József a Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon igazgatója a Híd Televíziónak elmondta, az ajándékozó csoport tagjai az intézmény jó szolgálati nagykövetei lesznek, mert mint mondták szeretettel jöttek, a takaróba belehorgolták a szeretetüket, és ha innét elmennek, szeretettel mesélnek arról, amit itt láttak. „Ez pedig, egy óriási dolog, mert a társadalom nem ismeri a szociális otthonok belső életét, kimerem mondani, azt is, hogy néha irtózik tőle, ezért mondtam, hogy jószolgálati nagykövetek, mert ők tudnak tenni azért, hogy a rólunk alkotott kép megváltozzon.”- fogalmazott a szociális otthon igazgatója.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

"Boldog vagyok, de egyedül nem BOLDOGulok"- szakszolgálati hét a barcsi tagintézményben

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!