A barcsiak szavazataira is számít Kaposvár

A kaposvári Szabadságfa képviseli Magyarországot az idei Európai Év Fája versenyben. Tavaly magyar jelölt, a pécsi havihegyi mandulafa lett az Európai Év Fája, idén pedig a kaposvári Berzsenyi Dániel Tagiskola udvarán álló kocsányos tölgy képviseli hazánkat a rangos versenyben.

A cím sorsát a közönség dönti el. Szita Károly, Kaposvár polgármestere ezért levélben kérte a barcsiakat, hogy a ők és a város környékén élők is szavazzanak a kaposvári jelöltre. Szavazni itt lehet február 29-ig: https://www.treeoftheyear.org/vote  

A 90 éves kocsányos tölgyet 1929-ben ültették, az akkor frissen átadott iskola épülete elé. A csemete a kőszegi polgármester jóvoltából a trianoni határt jelentő Írottkőről került Kaposvárra, és az ültetéskor a fa gyökereire Kassa, Kolozsvár és Nagyvárad földjét hintették. Az elmúlt 90 évben több ezer berzsenyis diák életét kísérte végig a nagy tölgyfa, hiszen az iskolai ünnepségek - évnyitók, évzárók helyszíne az udvar, ahol a fa áll. Időről-időre az iskola legkitűnőbb tanulói az elismerő okleveleikre erősítve a tölgyfa egy-egy préselt levelét is megkapják emlékül. Aki szavaz és a megerősítő e-mail elküldi a szabadsagfa@gmail.com címre, egy kaposvári termékekből álló ajándékcsomagot is nyerhet.

Fotó: Benke Róbert

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!