A barcsiak sem maradtak Libalakoma nélkül

Eleink úgy tartották, aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik. Így tehát, aki nem akart pórul járni, az fogyasztott libát Márton napján, és erre bizony a város több éttermében is lehetőség adatott az elmúlt hétvégén.

Takács Tibor, a Csillag Étterem egyik tulajdonosa szerkesztőségünknek elmondta: náluk hosszú évekre visszanyúlik a Márton Napi Libalakoma hagyománya, évről évre újbor kostolóval kötik össze a vacsora programot. Az étterem vezető úgy látja: a sok törzsvendégük szívesen vesz részt ezeken a rendezvéneken, sokan hagyomány szerint esznek libát Márton Napján, de sokan az újbor megkóstolására várnak a leginkább. Presing Zoltán, a Gurító Csárda vezetője szerkesztőségünknek elmondta: tavaly nagy bukás volt a Márton Nap, hiszen pont azon a héten vezették be a korlátozó intézkedéseket, így a berendelt árú nagy mennyiségeben bent ragad, kiszállításra ugyan tudtak értékesíteni, de nem olyan arányban, mintha helyben fogadhatták volna vendégeiket. Az étteremvezető elmondta: a kacsa is bekerült a Márton Napi menüsorba, effektíve egy alternatívaként, hiszen a vendégek sok esetben az újdonságokat keresik, szívesen tesznek próbára új dolgokat a hagyományok mellett. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!