Barcsi tűzoltók a múzeumban

Tűzoltók jártak a Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhelyen a múlt héten, és holnap is érkezik pár lánglovag, de ezúttal nem civilként és nem tárlat látogatásra érkeztek, hanem bejárásra, amit bevetés, egész pontosan gyakorlat követ majd.

Veszner Ádámné a Móricz Zsigmond Művelődési Központ és Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhely igazgatója megkweresésünkre elmondta, hogy minden évben végigjárja egy-egy szolgálat, külön csoportokban az intézményeket, hogy mindenki tisztában legyen az épület helyiségeinek elrendezésével és berendezésével, hogy esetleges tűz esetén, tudják, hol mivel állnak szembe.
A rendszeres éves bejárás az elmúlt években elmaradt a pandémia miatt, így mostani állománynak nagy szüksége volt a bejárás lehetőségére. Januárban a művelődési központot járták be, most a kiállítótermen a sor, pár hét múlva pedig a mentési gyakorlaton. Ennek során tüzet és füstöt imitálnak és egy elrejtett babát is megkeresnek.

A város hivatásos tűzoltói azt írták a közösségi portálra, hogy ők ugyan nem képezik a Dráva Múzeumban található tárlat részét, mégis hozzátartoznak a múltjához és jelenéhez is. Szituációs gyakorlat során pedig hamar bebizonyítják, hogy egy esetleges tűzvész során rövid idő alatt képesek megfékezni a tüzet, és ezzel megóvni a város múltját bemutató kiállítás fontos darabjait.

Fotók: Barcs HTP

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!