Barcsi Spartan versenyzők

Barcsiak is részt vettek a Nagykanizsán megrendezett Spartan Race versenyen. Gordos Barna, Ódor Roland, Kis-György Dániel már gyakorlott versenyzőként vágott neki a pályának, Kapronczai Inez és Németh Richárd elsőként.

 

A Spartan Race egy elismert nemzetközi akadályfutó versenysorozat, a lehető legkomolyabb állóképességet igénybe vevő futamokkal. 2021. augusztus 14-én, az első napon valamennyi barcsi teljesítette a Sprint távot, Roland, aki már maga mögött tud jó pár versenyt, illetve Dániel másnap a Super távot is teljesítették. Egyébként három fő táv van, amelyek nem csak a távolság miatt, de az akadályok száma miatt is egyre nehezebbek, ezek a Sprint, a Super illetve a Beast. A távon bármi lehet, víz, sár, természeti és mesterséges akadályok. Hogy pontosan mekkora a táv, hány, és milyen nehézségű akadály vár a indulókra, csak, a verseny előtt derül ki. Most például a kötélmászást nehezítette az azt megelőző mocsaras feladat, amitől csúszott a kötél. Gordos Barna, aki harmadszor vágott neki a Spartan sprint távjának elmondta, hogy mindig élmény nyújt neki ez a jó hangulatú kihívás. Még azonos helyszínen is évről évre módosulnak a pályák, új utakat terveznek, így mindig tartogat meglepetéseket a már egyszer vagy többször teljesített pálya is. Barcsiként szinte elsőként próbálkozott ezzel a kihívással, előtte testépítéssel foglalkozott, elképzeléseiben szerepel újabb próbatétel, de csak sprint távon, mert nagyon magas a balesetveszély a másik kettőn.
Inez és Richárd az ismeretlenbe vágtak bele, elsőként indultak neki, sikerült végig menniük a pályán, és hatalmas élmény volt átvenni, és a nyakukba akasztani a teljesítőknek járó érmet. Dani és Ricsi esetében az is érdekes, hogy mindketten crohn betegek, és mozgás nélkül eltöltött évek után vágtak bele ebbe a kihívásba, igaz azóta rendszeresen edzenek. Hisz itt nem csak futni kell jól, nem csak ügyesnek kell lenni, de erősnek is, hogy elbírják a homokzsákot, a sóderes vödröt, vagy épp a betongolyót.
Roland teljesítette már mind a három fő távot, ez volt a nyolcadik versenye, a kiváncsiság indította útjára és a kihívás, akárcsak Danit, aki tavaly november óta harmadszor mérettette meg magát.
Fotó: Martin Sinkó, Andrea Zavadilova/facebook

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!