Barcsi Krónika

Az előző hét eseményeinek összefoglalójával jelentkezett tegnap este újra a HÍD TV. A BarcsMédia honlapján elérhető műsorban részletekkel szolgál a szerkesztőség a közelgő nagy programokról is.
 

Még mindig a nemzet szétszakítása jut a többség eszébe június 4-éről, - aki a hónap végéig nem jelenti be a kutyáit, 30 ezer forintos bírságot kap , - a napokban kezdi Darvas Iván a tűzfal trilógiájának harmadik részét, - négynapos rendezvénnyel ünnepli várossá válását az idei évben Barcs, - a város legnagyobb szolgáltatójává vált a Barcsi Szociális Központ, és Barcsi férfiak kaptak küldetést arra, hogy beszéljenek hitükről, ezek a főbb témák.
A Szociális Központ 30 éves jubileuma kapcsán hangzott el a műsorban, hogy itt is szakember hiány van, szakmai előélettel rendelkező emberekre lenne a legnagyobb szükség, főként, az ápolás-gondozásban. Erre nagy esélyt nem látnak. A leterheltséget jelzi, hogy 150 főre 30 nővér járt 30 éve is, amikor 55 évesek voltak az ellátottak és bálba jártak még, és most is, amikor már reggeltől estig segítségre szorulnak, öltöztetésben, fürdetésben, étkeztetésben, fekvésben közlekedésben egyaránt. Létezik a feladatkörhöz társított képzés, OKJ-s, szakmunkás, felsőfokú képzés, csak a megfelelő fizetés hiányzik, ami motiváló lehetne. A szakterület ígéretet kapott arra, hogy júniusban a parlament tárgyalni fogja a szociális szféra fizetésemeléssel kapcsolatos, fizetés rendezésével kapcsolatos kérdéskörét.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!