Barcsi husángos rablás: Szotyit vettek a pénzen a rablók

Múlt héten hirdettek nem jogerősen ítéletet a tavaly júliusi barcsi eset kapcsán is – közölte a Pécsi Ítélőtábla tegnap. A fiatalok szotyira, energiaitalra költötték a bűncselekményekből származó pénzt.

Mint beszámoltunk róla: fa husánggal rabolt ki egy fiatalkorú egy férfit Barcson tavaly júliusban. Az ügy részleteit ismertetve az ítélőtábla közleménye már két kiskorú elkövetőről ír. Azt írták: a fiatalok elhatározták (az elsőrendű vádlott ötlete nyomán), hogy egy barcsi parkban egy járókelőtől készpénzt vesznek el. 2019. július 5-én 22 óra 15 perc körül a sértett végighaladt a kivilágítatlan parkban, ahol az elsőrendű vádlott eléugrott egy karóval a kezében és azt kiabálta, hogy „Ez egy rablás!”. A sértett felajánlotta, hogy ad nekik ezer forintot. Kivette a hátizsákjából a pénztárcát, melyet – a benne lévő 30.000 forinttal és iratokkal együtt – az elsőrendű vádlott kikapott a kezéből és azzal a helyszínről elmenekült. A fiatalok a pénztárcát az utcán eldobták, a pénzből a közeli kisboltban csokoládét, chipset, energiaitalt vásároltak.

Egy másik esetben ugyanezek a fiatalok egy buszmegállóban támadtak meg egy férfit, akitől erőszakkal szereztek pénzt, 1500 forintot. A közlés szerint „A vádlottak a részeg sértettet megvárták a buszmegállóban és követni kezdték. Az elsőrendű vádlott a sértettet hátulról meglökte, maga felé fordította, majd ököllel mellkason ütötte, miközben egyik kezével a nyakát szorította másik kezével a nadrágja zsebéből kivette a benne lévő 1500 forintot. Ezt követően a helyszínről együtt elmenekültek. Az így eltulajdonított 1500 forintot a közeli kisboltban szotyolára, chipsre, energiaitalra költötték.”

A Pécsi Járásbíróság a 2020. május 22-én rablás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt elítélte a két fiatalkorút. Az elsőrendű vádlottat 3 év, míg a másodrendű vádlottat 2 év 6 hónap javítóintézeti nevelésre ítélte.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!