A barcsi gimnáziumból indult, rákkutató lett

dr. Tóvári József rákkutató találkozott diákokkal, tanárokkal, érdeklődőkkel a barcsi gimnáziumban, ahol előadást is tartott nem csak magáról a kutatásról, hanem a megbetegedés megelőzésének esélyeiről is.

Az iskolai nyílt napokra rendszeresen hívnak meg korábbi diákokat, akik sikeres pályafutásukkal példák lehetnek a jelenlegi diákok előtt, és példák az iskolaválasztók előtt is. A Széchényi Ferenc Gimnáziumban az idei évben ez két esemény volt. A nyílt napot pár nap választotta el attól az előadástól, melyet a rákkutató, dr. Tóvári József tartott, az Országos Onkológiai Intézet Kísérletes Farmakológiai Osztály, osztályvezetője, egyben egykori barcsi gimnazista.
A kutató szerkesztőségünknek elmondta, hogy mindig biológus szeretett volna lenni, és ehhez a felkészülés itt a gimnáziumban sikerült is, majd amikor az ELTE hallgatója lett nagyon hamar a daganatbiológia irányába indult, mert nagyon jó kurzusok voltak, ahol először még a sejtbiológiát és az alapokat adták meg, aztán jött a specializálódás. Tóvári József orvosbiológiának nevezett szakirányba fordult, és különórák keretében hallott a daganatokról, a kutatásokról, aztán másodéves korától bekapcsolódott a metasztázis munkacsoport tevékenységébe, a diplomamunkáját is ebből írta, és a mai napig ezen a pályán dolgozik.
Több mint 70 nemzetközi folyóiratban megjelent közlemény és 300 előadás mellett, számos phd hallgató végzett az irányítása alatt, és maradtak is a pályán és a mai napig kutatók.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!