Barcsi diákok országos speciális úszóversenyen

Két barcsi diák is indult a Magyar Speciális Olimpia Szövetség által rendezett Országos úszó versenyen Százhalombattán. Egyikük a két napos verseny dobogósai között is helyet kapott.

A Szivárvány EGYMI két tanulója Aranyi Alexa és Szabó Botond is lehetőséget kapott az idei évben országos megmérettetésre. Botond Nagyatádon lakik, kiskora óta ott is úszik, Tóth Gábor edző segítségével. Ő sajnos a verseny második napjára lebetegedett, így nem sikerült neki a befejezés, viszont indulhat a tavaszi országos versenyen.
Aranyi Alexa is óvodás korában ismerkedett meg az úszással, ő Barcson. Tarlós Dorina volt, aki megtanította úszni, és azóta is segíti a fejlődését. Alexa időközben már a Dráva Úszó és Szabadidősport Egyesület tagja lett, és együtt úszik a többiekkel, a nagy medencében, heti három alkalommal. Eddig nem hoztak sikert a versenyeredményei, de ebben az évben sikerült eljutnia Szabó Botonddal együtt, a sérült gyermekek speciális versenyére, ahol sorstársakkal küzdhetett, sérültségi fokuknak megfelelő kategóriákban és sikerült neki dobogós helyet is szerezni. Alexa, 25 m háton 3., és 25 m gyorson 4. helyezett lett.
A barcsi egyesület elnöke, Némethné Bojtor Beáta megkeresésünkre elmondta, hogy a sérült gyermekeknek nincs diákolimpiájuk, paralimpiára pedig csak a Magyar Úszó Szövetség tagjaként lehet delegációt szerezni. Ám miután az ottani tagság nagyon költséges, a barcsi klub csak amatőr versenyen tud indulni. Speciális versenyekre eljutni sem könnyű, szülői támogatás és segítség nélkül az sem menne, mint ahogy az eredmények sem jönnének ezek nélkül. Ez egy igazi csapat munka.
Mint megtudtuk, a tavaszi fordulót újra megcélozza Alexa és Botond, és akkor már mérhető lesz a két verseny közötti fejlődés is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!