Balesetekkel és fadőlésekkel érkezett meg a hó Somogyba

Somogy megyét is elérte csütörtökön az a mediterrán ciklon, amely következtében fehérbe borult a somogyi táj. A csúszós utakon több baleset történt, illetve a fellazult talaj miatt kidőlt fák eltávolításához is riasztották a tűzoltókat.

A délelőtti órákban megcsúszott és szalagkorlátnak ütközött egy autó az M7-es autópályán, Fonyód térségében. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a kocsit és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A balesetben senki sem sérült meg.

Árokba hajtott és az oldalára borult egy autó Bárdudvarnok térségében, a lipótfai elágazásnál. A jármű vezetője nem sérült meg a balesetben, de önerejéből nem tudott kiszállni. A kaposvári hivatásos tűzoltók a szélvédő eltávolítását követően tudták kisegíteni a sofőrt. Körülbelül száz méterre a baleset helyszínétől szintén megcsúszott és árokba hajtott egy személygépkocsi, amelynek sofőrje ki tudott szállni az autóból, nem sérült meg. Az egységek mindkét autót kivontatták az árokból és megszüntették a forgalmi akadályt.

Az esti órákban Somogytúron egy csaknem kilenc méter magas fa dőlt az úttestre, amely teljesen elzárta az utat az arra közlekedők elől. A látrányi önkéntes tűzoltók rövid idő alatt, motorfűrésszel feldarabolták a fát és megszüntették a forgalmi akadályt. Nem sokkal később Bonnya külterületén is kidőlt egy fa, ahová az igali önkéntes tűzoltókat riasztották. Somogyvár és Pamuk között pedig egy tölgyfa akadályozta a közlekedést, ahol a marcali hivatásos és a somogyvári önkéntes tűzoltók végezték a műszaki mentést.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!