Bábjáték a Népmese világnapjára

Újra Barcsra érkezik a GRIMASK Színház a Városi Könyvtár meghívására, így a könyvtárba várják a gyermekeket és szüleiket.
2017. szeptember 30- án szombaton, 10 órakor a népmese napján a Nem félünk a farkastól, avagy a három kismalac című zenés bábjátékot ízgulhatják és nevethetik végig a vendégek.

 

A Népmese napja arra is felhívja a figyelmet, hogy a 21. század megváltozott társadalmi struktúrái mellett is fel kell fedeznünk azokat a módokat, fel kell ismernünk azokat a helyzeteket, amelyek által és amelyekben igenis megtanulható az élő szavas mesemondás. Az együtt mesélés, az egymástól való tanulás, a folyamatos szakmai kapcsolattartás lehet a kulcs a közösségi mesemondás terjesztésében és az egyéni mesemondói technikák csiszolásában. Mindez pénteken, a Népmese napja alkalmából rendezett XIII. Országos népmese-konferencián hangzott el, melyet a PTE Kultúra-, Könyvtár- és Társadalomtudományi Intézet, és az eszéki Magyar Oktatási és Művelődési Központ szervezett. A népmese napja szinte minden kulturális intézményt megmozgatott, a barcsi Városi Könyvtár a bábjátékkal kapcsolódik az országos programhoz.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!