Az idei évben is fergeteges volt a barcsi horvát bál

Két zenekar húzta a talpalávalót, és 305 fő mulatott az idei barcsi horvát bálon. A regionális rendezvényen minden Dráva menti horvát nemzetiségi önkormányzat képviselte magát.
 

Az idei évben is a Podravina Horvát Hagyományőrző Egyesület (Barcs) nyitotta meg a bált. A barcsi hagyományőrzők ezúttal Drávamenti lakodalmast adtak elő, farsang jegyében természetesen sok-sok humorral. pl. felcserélődött a menyasszony-vőlegény szerep, férfi bújt a szoknyába, és nő a nadrágba, ráadásul az ifjú jegyespár, már nem is volt olyan nagyon ifjú.
A műsort ezúttal is a pécsi Vizin Zenekar kísérte, akik az est folyamán a pitomacsai Svirci moji zenekarral közösen táncoltatták a jelképes násznépet.
A szervező Barcsi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat meghívását elfogadta, és a vendégek között foglalt helyet Vesna Haluga, a Horvát Köztársaság Magyarországi Főkonzulátusának pécsi vezetője, Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Gugán János, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke, Szolga József, az Országos Horvát Önkormányzat irodavezetője is, tudtuk meg a Somogy Megyei horvát Önkormányzat elnökétől. Csende Jánosné hozzá tette, nagyon nagy öröm, hogy egyre több fiatal is részt vesz az éves hagyományőrző horvát bálban, és követi a nemzetiség hagyományait.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!