Az Európai Parlamentben ismét vitáztak a barcsi gimisek

Az Európai Parlamentben jártak tegnap a barcsi gimnazisták, de nem mint turisták, hanem mint követek. A nap fő témája az emberi jogok védelme volt és a szolidaritás.

Mint arról a BarcsMédia is beszámolt, első helyen végzett a barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium csapata az Euroscola vetélkedőn, és ezzel a teljesítménnyel egy strasbourgi utazást nyertek, amelyre december elején került sor. Az Európai Parlament Nagykövet iskoláinak meghirdetett verseny nyertesei az iskola 24 fős diákcsoportjával utaztak Strasburgba, ahol 21 másik ország diákjaival együtt beszéltek és vitáztak az emberi jogokról, sőt Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke is üdvözölte őket videóüzenetben, majd a szlovák alelnököt, Martin Hojsík-et kérdezhették a diákok aktuális kérdésekről.
Csokor Réka, a Széchényi Ferenc Gimnázium igazgatója szerkesztőségünknek elmondta, hogy az idei évben már negyedszer sikerült a versenyt megnyerniük a barcsi gimnazistáknak, és ezáltal lehetőséget nyertek arra, hogy bepillantást nyerjenek az európai parlamenti munkába.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!