Az 50 éves pécsi mérnökképzés a múlt értékeire építi a jövőt

A jövő műszaki felsőoktatásában kiemelt szerepet kapnak az okosmegoldások, az ipar 4.0-ra épített rendszerek, mint ahogy előtérbe kerülnek a környezet védelmét szolgáló építészeti megoldások, technológiák, a gépi látás, a 3D tervezés.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán (PTE MIK) elindult a biokibernetikát és az orvosi robotikát is magában foglaló Biomedical Engineering (Egészségügyi mérnök MSc) képzés, de számos kutatás és projekt, például a Solar Decathlon 2021 a „Zero Carbon Cities” szemlélet mentén szerveződik. Többek között ezeket a témákat is megismerhették az ötven éves egyetemi kar által szervezett MIK PARTNERS’ Szakmai nap résztvevői: szakemberek, ipari partnerek, a mérnök-továbbképzésre érkezők, a kar hallgatói 2021. október 7-én.

A kar jogelőd intézményét, a Pollack Mihály Műszaki Főiskolát (PMMF) 1970-ben alapították, az eltelt évek alatt az aktuális igényeknek megfelelően bővült az oktatási portfólió, ma nyolc szakon zajlik alap- és szintén nyolc szakon mesterképzés, az intézmény jelen van a duális képzésben, doktori iskolát és két felsőoktatási szakképzést működtet, szakirányú továbbképzéseket és tanfolyami képzéseket indít. A PTE Műszaki és Informatikai Kara Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő mérnökképző felsőoktatási intézménye, képzési palettáján a műszaki tudományok szinte teljes skálája megmutatkozik. Több mint 2.500 hallgatójával, több évtizedes tapasztalatával, korszerű egyetemi campusával, idegen nyelvi képzéseivel hazánk műszaki életének meghatározó helyszíne. A kar jelentős ipari kapcsolatokkal rendelkezik, amelyekből a kutatói kiválóságra alapozva nemzetközi összehasonlításban is versenyképes fejlesztések születnek.

Fotó: PTE

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!