Augusztusban ismét jön a Bujtor István Filmfesztivál

Idén ismét, immár 12. alkalommal rendezik meg Balatonszemesen a Bujtor István filmfesztivált, amelyen 110 film méretteti meg magát a nagyérdemű előtt. A rendezvény augusztus 19-től 22-ig tart majd.

Az előzsűri által versenybe engedett alkotások között 35 játékfilm és kísérleti fikciós alkotás, 25 dokumentum-, ismeretterjesztő és portréfilm, 3 animációs alkotás és 47 versfilm szerepel – közölték a szervezők az MTI-vel.
A játékfilmek között van Aracsi Norbert Elfelejtett nemzedék című alkotása, Dézsy Zoltán Tíz perc múlva három című romantikus nyomozása, Pataki András Sári-gyöp és Százados Miklós kísérleti filmje.
A dokumentumfilmek között látható Poroszka Magyar Zsolt Méhlegelők című ismeretterjesztő filmje, Bárány Krisztián és Takó Sándor Erdély – Ég és föld között című alkotása. A versfilmek között a nagy klasszikus költők alkotásainak feldolgozása szerepel, a Színház- és Filmművészeti Egyetem több versfilmmel is nevezett.
A szakmai zsűri elnöke Ferenczi Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, az SZFE, az ELTE és a Metropolitan Egyetem tanára.
A Bujtor István-díjat kategóriánként ítélik oda és augusztus 22-én adják át. Külön is díjazzák majd a legjobb alakításokat, forgatókönyvet, operatőri és vágó munkát, a legjobb effekteket, zenét, szerkesztést és rendezést.

Fotó: szinhaz.org

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!