Átadták a Somogy Megye Védelméért díjakat

Somogy Megye Védelméért díjat vehetett át 14 személy tegnap a Somogy Megyei Kormányhivatalban, többek között térségünkből Börzöli Zoltán, Somogy-megyei vezető mentőtiszt, Jáger Gábor, Babócsa Község Önkormányzatának polgármestere, és Horváth József, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság csatornaőre is.
 

A Somogy Megyei Védelmi Bizottság által alapított díjat olyan természetes és jogi személy vagy szervezet kaphatja meg, aki vagy amely Somogy megye védelmi igazgatási feladatainak ellátásában a legkiemelkedőbben helytállt, emelte ki köszöntőjében dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott. A természeti katasztrófák és a koronavírus-járvány elleni küzdelemben kiemelkedően teljesítőket, az egészségügyben, a közigazgatásban és a rendvédelemben dolgozókat, valamint polgármestereket jutalmaztak.

Börzöli Zoltán, aki 2016. július 1-je óta Somogy-megyei vezető mentőtisztként szervezi és irányítja a megye mentőállomásainak operatív munkáját. A COVID járvány idején az Országos Mentőszolgálatnál megalakuló megyei operatív törzs vezetője, valamint a regionális operatív törzs tagja lett. Aktívan részt vett a szükséges intézkedések szervezésében, végrehajtásában. Felvette a kapcsolatot a társszervekkel, NNK-val, egészségügyi intézményekkel. A Megyei Védelmi Bizottságban a regionális igazgató helyetteseként volt jelen, ebben a funkcióban képviselte a megyét az Oltási Munkacsoportban is. Bajtársaival szervezte és irányította a Mentőszolgálat, a betegszállítók és az önkéntesek által a megyében megvalósított mintavételeket, kialakított statikus és mobil mintavevő állomásokat. A járvány kapcsán koordinálta az ehhez szükséges logisztikát, felügyelte a mentőegységek fertőtlenítését. Áldozatos munkájával kiemelt szerepet vállalt a járvány felszámolásában.

Jáger Gábor, Babócsa Község Önkormányzatának polgármestere, aki 2019.10.13. óta tölt be vezető tisztséget. A 2020. júliusában hirtelen kialakult árvízhelyzetre tekintettel Jáger Gábor polgármester a vízkárelhárításhoz segítséget nyújtó szervekkel, szakemberekkel folyamatosan tartotta a kapcsolatot és védekezésért felelős vezetőként irányította, vezette a helyi védekezést. Az önkormányzat dolgozói homokzsákokból gátakat építettek, mellyel megvédték a veszélyeztetett lakosságot, lakóházakat. Az árvízi védekezés során Jáger Gábor polgármester kiemelkedően helyt állt Babócsa település lakosainak védelme érdekében, az anyagi javak mentésében. A különleges jogrendi időszakra történő felkészülés során aktívan részt vett és közreműködött a Babócsa községben állomásozott honvédségi oltóbusz által lebonyolított koronavírus-járvány elleni oltások megszervezésében és megvalósításában, mellyel hozzájárult, hogy a Barcsi járás lakossága és a kisebb településeken élők könnyebben és szakszerű körülmények között szerezzenek védettséget a koronavírussal szemben.

Horváth József, aki a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon munkáját közfoglalkoztatott brigádvezetőként kezdte. 2013. május óta közalkalmazott. Csatornaőrként a rábízott területet kitűnően ismeri, rendben tartja és tartatja. A 2020 júliusában lezajló harmadfokú helyi vízkár (Babócsai-Rinya, Babócsai-malomárok) elleni védekezésben kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Babócsa településen a vízfolyásokon levonuló árhullám biztonságos levezetésében, ezzel összefüggésben a lakóépületek megvédésében munkája fontos szerepet játszott. Munkáját szívügyének tekinti, önzetlen, segítőkész. Kollégáival és beosztottjaival kitűnő kapcsolatot ápol, értük a végsőkig kiáll.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!