Ander Balázs: „Megkövetem Ivánfi Ferencet”

Nyilvános levélben „követte meg” a barcsi gyermekorvost, dr. Ivánfi Ferencet Ander Balázs. A Jobbik országgyűlési képviselője közösségi oldalán illette korábban kritikával a barcsi gyermekorvos munkáját.

Nyilvános levelét úgy kezdi a képviselő, hogy hibázott. Írása szerint ezt a nyilvánosság előtt kell leírnia, hiszen „a hibát is ott követte el”. A jobbikos honatya gyermekének ellátásával kapcsolatban emelt szót közösségi oldalán, amelyre dr. Ivánfi Ferenc válaszolt. Hozzászólók sokasága állt ki az egyetlen barcsi gyermekorvos mellett, akiről Ander Balázs mostani nyílt levelében azt írta: „kitartásával enyhíti a gondokat”. A politikus úgy fogalmazott: „Ezennel megkövetem Ivánfi Ferencet.” Ander Balázs levele az alábbiakban olvasható.

 

"Hibáztam

Hibáztam. Iszonyúan nehéz, és éppen ezért nem is szokásos az ilyesmit nyíltan leírni, hiszen az ember el akarja kerülni, hogy a beismeréssel gyengének tűnjön mások előtt. Főleg azok szemében, akik még soha, sehol, semmiben sem hibáztak...

Mégis megteszem. És a korrektség úgy követeli, hogy a nyilvánosság előtt tegyem, hiszen a hibát is ott vétettem. Rossz tanácsadó a felindultság, még akkor is, ha személyes érintettségből fakad. Szóval hibáztam, és bizonyára még hibázni is fogok. Másokkal ellentétben, én sajnos nem vagyok tökéletes. És még csak meg sem tudom ígérni, hogy az leszek.

Noha legkisebb gyermekem Szigetváron diagnosztizált tüdőgyulladása kapcsán egyértelműen az ottani orvosok mellett raktam le a voksomat, ezt semmiképpen sem tehettem volna olyan módon, hogy úgy tűnhessen bárki számára is, hogy zárójelbe teszem a barcsi Ivánfi Ferenc munkásságát, hiszen sokan szeretik, becsülik. 

Nem kívánok a rendszerhibákra (túlzsúfoltság, utánpótlás megoldatlansága, recsegő-ropogó egészségügy) való hosszas hivatkozással terelni, annak nem itt van a helye s ideje, ráadásul mindezekről Ivánfi doktor úr nem is tehet. Sőt, kitartásával a gondokat enyhíti.

Ezért ezennel megkövetem Ivánfi Ferencet.

Teszem ezt úgy, hogy természetesen látom a legkisebb hibámat is árgus szemmel vizslatók kommentjeit: “magyarázkodik”, “fél, hogy elveszíti a szavazatom”. Amennyiben valóban úgy gondolják, hogy csupán erről van szó, akkor tisztelettel kérem őket, hogy egy gombnyomással tiltsanak, töröljenek.

Ander Balázs

országgyűlési képviselő

az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke"

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!