Áldott, békés karácsonyt mindenkinek

 A karácsony van, a Húsvét utáni második legnagyobb keresztény ünnep. Ez a keresztény ünnep az első nikaiai zsinat határozata értelmében Jézus Krisztus földi születésének emléknapja: az öröm és békesség, a család és gyermekség, az otthon és szülőföld ünnepe. Annak ellenére, hogy a tradicionális karácsony a kereszténység számára fontos ünnep, szerte a világon, nem keresztények is megtartják, az emberi szeretet ünnepeként.
 

A modern és népszerű ünneppel együtt jár az ajándékozás, a karácsonyi zene, üdvözlőlapok küldése, templomi ünneplések, karácsonyi ebéd és ünnepi hangulatú tárgyakkal való díszítés, mint például karácsonyfa-állítás, karácsonyi égők, színes üveggömbök, girlandok, szaloncukor, fagyöngyök és krisztustövisek elhelyezése, díszítése.
A keresztények felidézik a Biblia leírása alapján, hogy Jézus szegényes körülmények között született, egy istállóban, mert senki nem fogadta be a házába a várandós Máriát, Jézus édesanyját a születés estéjén. Így az istálló, a jászol, az örömhírt jelentő angyalok, az érkező pásztorok mind egyetemes jelképek lettek. Akárcsak a történet szerint ajándékokkal, ünnepelni érkező napkeleti bölcsek, akiket fényes csillag vezetett el Jézushoz. Karácsonykor a szeretet ünnepén, magyar szokás szerint áldást kívánunk egymásnak, és békét, boldogságot a családnak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!