Aki lemaradt, ma este még megnézheti a fényfestést a Deák iskolánál

Szerdától, minden este színes fénybe öltözött a Barcsi Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskola. Az intézmény három napon át emelte ezzel a város ünnepi hangulatát.
 

Benczéné Németh Bernadett igazgató szerkesztőségünknek elmondta, hogy miután idén elmaradt a nagyszabású karácsonyi műsor és egyébként sem lehet közösen ünnepelni, arra gondoltak, hogy megajándékoznak minden feléjük sétáló embert egy kis fényjátékkal. A Deák karácsony fénypontja minden évben a negyedikesek közös ünnepi produkciója volt. Most azonban elmaradt a közös fellépés és a közös ünneplés is. A negyedikes osztályfőnökök közül Flóriánné Freiszberger Andrea azonban arra gondolt, hogy a műsorszámok közül egyet belecsempésznek az adventi mindennapokba, ez nem más, mint a fényfestés. Az ötletgazda férje, Flórián Oszkár vállalta a kivitelezést. Hónapok óta készíti a festett üvegtáblákat, melyekről a képeket a raktárban porosodó írásvetítővel vetítette a falra. 12 képet készített, így szerdától minden este más-más képek és zenei összeállítás fogadta az érdeklődőket. Nem csak utcáról volt élvezhető a fényjáték. Kivételesen körbejátható volt az épület a fényfestés idején, hisz itt most nem egyszerre, egy időben jelentek meg az érdeklődők. 17 órától, 19 óráig élt a fényjáték, mely az épület egészét megfestette. A zeneiskola felőli tűzfalon az intézmény dolgozóinak üzenete is olvasható volt.
Benczéné Németh Bernadett azonban elárulta, hogy eggyel meghosszabbítják az ajándék esték számát. Az érdeklődők örömére, szombaton este is felragyognak a színes fényfestett képek a Deák falán.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!