500 millió Ft jut Barcs és Nagyatád térségi vállalkozókhoz és szervezetekhez

Lehetőséget kaptak, Barcs és Nagyatád kivételével, a térség falvaiban működő mikro-vállalkozások és civil szervezetek, valamint egyházak, fejlesztési támogatás igénylésére.

A Leader pályázat keretösszege 480 millió Ft volt, de a kiírók 10% plusz lekötést engedélyeztek, így 500 millió Ft-nyi a támogatási keret.
 A Rinya Dráva Szövetség, Leader Akciócsoportjának a vezetője a Vekker vendégeként beszélt a közelmúltban arról, hogy itt a telephely címe volt a lényeg, vagy a fejlesztés helyszíne, ugyanis csak a 10 ezer fő alatti településeket érintette a pályázat. Szíjártó Attila elmondta, a keret kétharmad része vállalkozásfejlesztésre fordítható, ez 285 millió Ft, és a legtöbb vállalkozó munkahelyteremtést is vállalt. A nyertes pályázók 60 fő foglalkoztatását vállalták be, úgy, hogy az utófinanszírozott támogatás során a beruházás 70%-át kapják vissza, az önkormányzatok, civil szerveztek és egyházak pedig a bekerülési költség 100%-át. Szíjártó Attila hozzá tette, a mostani körben plusz pontért szinte mindenki bevállalt 5-10 % önrész növelést, így 60%-os lesz a támogatás a mikro-vállalkozásoknál, viszont az elbírálásnál jól jött a plusz pont. A megvalósítás a napokban kezdődik.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!