276 judoka versenyzett Barcson

Sportolóink, és szakosztályaink megkezdték a tavaszi versenyszezont, egymást érik a megmérettetések. A hétvégén, Barcson a régió judo sportegyesületei találkoztak, ez volt a szezonnyitó.

Honfi Zsolt, a házigazda Barcsi Judo Sportegyesület elnöke tájékoztatta szerkesztőségünket a 2024. március 23-i esemény részleteiről. Mint fogalmazott, 20 egyesület 276 versenyzője vett részt a barcsi Régiós Judo Versenyen, a Dél-dunántúli régió, Baranya, Somogy, Zala klubjai, de volt egy-két szekszárdi, székesfehérvári és budapesti nevező is. Barcs 46 fővel indult és 48 helyezést szerzett, annak köszönhetően, hogy voltak, akik saját korcsoportjuk mellett, a következő csoportban, egy korosztállyal feljebb is versenyeztek. A felnőtt korosztály kivételével az összes többi korosztály számára kiírták a versenyt. Honfi Zsolt elmondta, hogy az induló barcsiak valamennyien dobogós helyezést értek el.   
A barcsi régiós judo verseny közel két évtizedes múlttal rendelkezik, ez a régió négy versenyéből az első. Hagyományosan itt köszöntik az előző év eredményei alapján a régiós vezetők a klubok legeredményesebb versenyzőit. Barcsról Tóth Sára vehette át a díjat, aki a város Sportdíját is kapta ez év elején. Az is hagyomány, hogy délelőtt a kicsiket szólítják játékos vetélkedőre, a 10 év alattiakat, akik még hivatalosan nem versenyezhetnek. Itt is népes volt a tábor, 70 gyermek állt tatamira.

Mint megtudtuk, ismét sikerült a régióban egy jó színvonalú versenyt rendeznie a barcsi egyesületnek. Ehhez kellett egy segítő szülői csapat, mely pénteken már megkezdte a pakolást, takarítást, tatamifertőtlenítést, terem berendezést, majd szombaton egész nap a lebonyolításban segítettek, a verseny után pedig újra végig csinálták a tatamifertőtlenítést, pakolást. A megfelelő létszámú, nagyon aktív, segítő gárdának az egyesület vezetése is köszönetet mondott, hisz az ő érdemük is, hogy zökkenő mentesen, pörgősen zajlott le a nap.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!