2023-ban is 33 település olvasni vágyóinak ellátását segíti a barcsi könyvtár

Kiállítások, új könyvek, kultúra napi és farsangi programok, valamint kis települések ellátása is szerepel a Barcsi Városi Könyvtár idei tervei között.
 

Sziács Lászlónéval, az intézmény vezetőjével beszéltünk a várható programokról és feladatokról, és ekkor hangzott el, hogy továbbra is rendelkezésre bocsátják falfelületeiket a kiállítók számára, indítanak felnőtt és diák képzéseket, terveznek programokat és segítik a kis könyvtárakat. Ez utóbbi kapcsán tudtuk meg, hogy a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerben (KSZR) a Barcsi Városi Könyvtár 32 környékbeli település ellátását végzi. Ez azt jelenti, hogy a települési könyvtárosoknak szakmai segítséget nyújtanak pl. a folyóirat- és könyvbeszerzésben, a statisztika leadásában, illetve részt vesznek a selejtezésekben és a leltározásban is.
A rendezvények tekintetében még nincs teljes évi menetrend, de készülnek a Magyar Kultúra Napjára és a Házasság hetére is külön programmal, és a gyerekek is jöhetnek majd megint a jelmezes farsangi játszóházba.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!