140 millióért „elkelt” a csokonyavisontai fürdő

A korábban semmissé nyilvánított eljárás után új pályázatot írt ki Csokonyavisonta Önkormányzata a Thermál Fürdő Kft. tulajdonrészének értékesítésére. Harasztia Attila polgármester arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy egy ajánlat érkezett a felhívásra, de a pályázót nem nevezték meg. FRISSÍTÉS: A hivatalos közlemény szerint barcsi üzemeltetője lehet a csokonyavisontai fürdőnek. 

Két tárgyalásos kör után 140 milliós vételárban állapodtak meg a felek, ezt a község képviselő-testülete is jóváhagyta. „A vételár megfizetése tartalmazza a „Thermál-Fürdő” Kft. tartozásainak átvállalását, és megtérítését, valamint a 2022. április 09-én semmissé nyilvánított adásvételi megállapodás során -előlegfizetésből, működési finanszírozásból- keletkezett vevői követelések teljes átvállalását.” – fogalmazott a polgármester, aki üzleti érdekekre való hivatkozással több információt egyelőre nem közölt a tranzakciók teljesüléséig. Azt ígérték, amint az adás-vétel jogerőre emelkedik minden információt nyilvánosságra hoznak. Harasztia Attila a fejlesztések kapcsán azt írta, az eljárás jogerőre emelkedésétől függetlenül a pályázó megkezdi november elsejéig a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő fejlesztésének első ütemét 300 millió forint értékben. A polgármester hangsúlyozta: a fürdő és a település működőképességének megőrzése és a fejlesztés a cél, minden ezzel ellentétes állítást pedig visszautasítanak. 

Frissítés:

Az önkormányzat közösségi felületére feltöltött tájékoztatóban már megnevezték a lehetséges üzemeltetőt, eszerint "a nyílt beszerzési eljárásra 3 pályázó jelezte részvételi szándékát, de végül egy jelentkező a barcsi székhelyű Bau-Lizéna Kft., fizette be a 3 millió Ft-os pályázati díjat az Önkormányzat számlájára és adott be érvényes pályázatot." Kitértek arra is, hogy a tervek szerint jövő májusban nyithat újra a létesítmény. 

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!