Viharkárok Somogy megyében

ilusztráció

 

Barcsot is érintette a károkat is okozó viharzóna betörése, mely közel két hónapnyi csapadékot is hozott

A megye teljes területén útra dőlt fák nehezítették a közlekedést, ám a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók szüntelenül dolgoztak a viharkárok elhárításán.
Az éjszaka folyamán fákat csavart ki a viharos szél Siófokon, Marcaliban, Barcson, Lengyeltótiban, Újvárfalván, Zákányfalun és Kálmáncsán, de Somogytarnóca, Bárdudvarnok és Bonnyapuszta külterületén is fák dőltek az úttestre. A megye tűzoltó egységei mindenütt rövid időn belül megszüntették a forgalmi akadályt. Görgetegen a helyi önkéntes tűzoltó egyesület avatkozott be láncfűrésszel, Hajmás külterületén pedig a szentbalázsi önkéntes tűzoltók kezdték meg a forgalmi akadályt képező fa eltávolítását, Homokszentgyörgy külterületén a közlekedők távolították el a kidőlt fát az úttestről.
Siófokon a szennyvíztelep felé vezető úton elakadt egy személyautó, amikor az úttesten felgyülemlett 30 centiméteres vízbe hajtott. Az üzemképtelenné vált járművet a siófoki hivatásos tűzoltók kimentették.
Enyingen a csatornázási munkálatok miatt három teherautó alatt is beszakadt az útburkolat, a járműveket a siófoki tűzoltók erőgépek segítségével szabadították ki, majd intézkedtek arra, hogy a veszélyt táblákkal jelölje az önkormányzat.
 

Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!