Szigorítja a lakhatási támogatás feltételeit Kaposvár

Borhi Zsombor

Megszigorította a lakásfenntartási támogatás odaítélését csütörtöki ülésén a kaposvári közgyűlés. A testület nagy többséggel fogadta el azt a rendeletet, amely szerint azok, akik nem tartják be az együttélés szabályait, nem tartanak rendet a lakókörnyezetükben, ne részesüljenek az önkormányzat támogatásában.

Az előterjesztés szerint "jelentős ösztönzést jelenthet a szociálisan rászoruló családok számára" a támogatás megvonása. A rendelet alapján első lépésben három hónapra zárnák ki az érintetteket a havi 10 ezer forintos támogatásból.

Szita Károly polgármester hangsúlyozta: a rend közös értéke Kaposvárnak, és ezt érvényre kell juttatni. "Aki a rendet nem tartja be, annak nem tisztességesek a szándékai, az pakolhat és elmehet innen" - mondta a városvezető.

Borhi Zsombor (képünkön) tanácsnok, a tervezetet előkészítő önkormányzati munkacsoport vezetője annak a véleményének adott hangot, ha valaki segélyt kér a várostól, akkor teljesítse a közösség által elfogadott és elvárt feltételeket.

Kaposváron tavaly csaknem négyezren kaptak az önkormányzattól lakásfenntartási támogatást, ám közülük csak egy szűk kört érint ez a rendelet - mondta Kéki Zoltán. Hangsúlyozta, hogy csak akkor érvényesítik a rendeletben foglaltakat, ha valaki a felszólítás ellenére nem tesz eleget a lakókörnyezet rendezettségére vonatkozó feltételeknek.

A határozati javaslat szerint a főjegyzőt felkérik, hogy fél év múlva értékelje a tapasztalatokat, és indokolt esetben tegyen javaslatot egy szigorúbb szabályozás megalkotására.

A rendeletet 14 igennel, egy tartózkodással és egy nem szavazattal fogadta el a közgyűlés.

MTI

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2023. december 21-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!