Strandidő érkezik hétvégén, bár olykor eshet is

Balatoni strand

A hétvégén is lehet egy-egy zápor, zivatar, megerősödhet a szél is, de ezzel együtt ismét melegszik az idő, akár 34 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken derült, napos, száraz idő várható. Az ország nagy részén mérsékelt marad a légmozgás, míg a Kisalföldön megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb 26-29 fok között alakul.

Szombaton is nagyrészt derült, napos, száraz idő várható, délutántól viszont a Dunántúlon előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. A szél élénk, néhol erős lesz, zivatar környezetében viharos széllökésekre is számítani lehet. A leghidegebb órákban 12-17 fok valószínű, nappal 29-34 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő valószínű, legfeljebb néhol - nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében - alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. A Dunántúlon és keleten időnként megélénkül, zivatarban megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 14-20 fok között, a nappali maximumok várhatóan 29-33 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

MTI

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!