Strandi szolgáltatók az ellenőrzések célkeresztjében

Adófizetés

Nem maradnak el az adóhatóság idei szezonális ellenőrzései. A nyári vizsgálatok célpontjai lesznek többek közt az e-kereskedelemben dolgozók, a szépészeti és a strandok területén működő szolgáltatók, de nem maradnak ki a vendéglátósok és a taxisok sem – írja a napi.hu.

Emellett az akció ideje alatt az ellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak a szezonális termékek forgalmazását végző adóalanyokra, az idegenvezetési szolgáltatókra, strandokra, időszakos vásárokra és egyéb nyári időszakhoz köthető események, nagy tömegeket vonzó fesztiválok ellenőrzésére.

A hatóság emberei többek közt azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók bevételeikről adnak-e számlát vagy nyugtát, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat, a kereskedők számot tudnak-e adni áruik eredetéről, illetve betartják-e a jövedéki termékek árusítására vonatkozó szabályokat.

Nem marad ki az online pénztárgépek ellenőrzése sem, amennyiben olyan adóalanyt vonnak ellenőrzés alá, aki kassza használatra kötelezett, akkor természetesen az online pénztárgép szabályszerű használatát is ellenőrizni fogják.

napi.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!