Siófokon nyitották meg a balatoni nyári szezont

Balaton

Siófokon adta át ünnepélyes keretek között Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nyár fővárosának kulcsát dr. Balázs Árpádnak, Siófok polgármesterének. Mindketten a hazai turizmus élénküléséről, fejlődéséről szóltak beszédeikben.

A szezonnyitó ünnepélyre igazi nyári időben került sor. Visszatérően a hagyományokhoz híven, megkoszorúzták dr. Zákonyi Ferenc emléktábláját. Sor került Kálmán Imre emlékplakett átadására, melyet ebben az évben Mikó István színművész vehette át, akinek színészi munkásságában meghatározó szerepet játszottak Kálmán Imre darabjai.

A pünkösdi hétvége kiemelkedő eseménye volt az ünnepi felvonulás, mely hangszeres kísérettel a hajóállomásig vonult. Itt adta át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelképesen a Nyár fővárosának kulcsát Siófok polgármesterének.

Varga Mihály és Balázs Árpád  hangsúlyozta, a turizmus húzó ágazat a magyar gazdaságban, mintegy 9%-os részesedést ad a hazai termékek előállításában, a foglalkoztatásban. Örvendetes, hogy nőtt a vendégéjszakák száma, és a bevételek mértéke. Országosan is érzékelhető a hazai belső turizmus élénkülése is. Ebben jelentős szerepe van a Szép Kártya rendszerének és az uniós fejlesztési forrásokból támogatott programoknak.

 A sétahajók telt fedélzettel futottak ki, vitték, hozták a vendégeket. A balatoni turizmus élénkülésében bíznak a tóparti vendéglátósok és a szállásadók, szállodák.

Az ünnepélyt méltóan zárta a „Pro Turismo” díjak átadása, melyet azok a személyek vehették át a Siófoki Fürdőegylet javaslatai alapján, akik a legtöbbet tették a város turizmusáért.

Kitüntetésben részesültek: Berencsi Tamás, Fekete Antalné, Dr. Halmos Gábor, és Mihók Tamás.

Most már csak a pihenni vágyó vendégeken, turistákon múlik, hogy valóban egy sikeres turisztikai évet zárjanak a Balaton parti vendéglátósok, vendégfogadók.

/P.R./

 

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!