Postán észleltek gázszivárgást Siófokon, kitelepítik két panel lakóit

Siófok

Gázszivárgás miatt lezárták környéket és két panelházból megkezdték a lakók kitelepítését Siófokon - írta honlapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedd délután.

A gázszivárgást a Koch Róbert utcában egy posta épületében tapasztalták az ott dolgozók. A posta nem volt nyitva, így csak az ott dolgozó három munkatársnak kellett elhagynia az épületet. 

A munkálatok biztosítására a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság három egysége vonult a helyszínre. A gázérzékelő műszerekkel ki lehetett ugyan mutatni a szivárgó földgázt a helyszínen, azonban robbanásveszélyes koncentráció nem alakult ki. A szakemberek megállapították, hogy nem a postán szivárog a gáz, hanem a sérült gázcsőből egy távbeszélő vezetéken keresztül jutott be az épületbe a gázszag.

A hatóságok hetven méteres körzetben lezárták a Korányi Sándor utcát és a Koch Róbert utcát, a tűzoltók és a rendőrök ideiglenesen kitelepítették a közeli két panelház lakóit, akiket a közeli általános iskolában helyeztek el. A lakását ideiglenesen 77 embernek kellett elhagyni.

A szakemberek felderítették a hiba pontos helyét és okát, majd kiszakaszolták a sérült vezetéket és megkezdték a helyreállítást. Az érintett 800 fogyasztónál a munkák végeztével – várhatóan szerdán – áll helyre a szolgáltatás. A gázszolgáltató és a katasztrófavédelmi mobil labor szolgálat ellenőrzi a lakóházakban a veszélyes gázkoncentráció kialakulását, amennyiben azt biztonságosnak ítélik meg, a lakók a lehető legrövidebb időn belül visszatérhetnek otthonaikba.

Fotónk siófoki illusztráció

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!