Orvvadász bukott le a lakócsai erdőben

Orvvadász fegyverei

Lopás, orvvadászat, lőfegyverrel visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás azzal a lakócsai férfival szemben, aki egy „friss” szarvascombbal sétált hazafelé, amikor a darányi körzeti megbízottak tetten érték őt és fiát.

A Darányi Őrszoba körzeti megbízottjai 2014. szeptember 1-jén este nyolc óra körül a Lakócsa külterületén található erdősávban tetten értek és elfogtak két helyi lakost, akik éppen egy „friss” szarvascombot vittek gyalogosan. Kiderült, hogy a 40 éves L. Krisztián az úgynevezett Gerendás erdőrészben egy bokor alatt elrejtett és általa engedély nélkül tartott kispuskával egy szarvasbikát ejtett el, melynek eltulajdonításában és hazaszállításában segítséget nyújtott neki fiatalkorú fia.

A férfi és fia a rendőröknek megmutatta a lőfegyver rejtekhelyét, így a nyomozók a fegyvert és a hozzá tartozó lőszert a helyszínen lefoglalták. Az elejtett szarvasbika vadgazdálkodási értéke megközelíti a 600.000 forintot. 

A körzeti megbízottak apát és fiát előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra. L. Krisztiánt – őrizetbe vétele mellett – a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki egy rendbeli lopás bűntett, egy rendbeli orvvadászat bűntett, egy rendbeli lőfegyverrel visszaélés bűntett, valamint egy rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Törvényes képviselő jelenlétében a férfi fiatalkorú fiát szintén - őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!