Neszményi Zsoltot nevezték ki kormánymegbízottá

Neszményi Zsolt

Orbán Viktor miniszterelnök, a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára – 2014. július 1-jei hatállyal – dr. Neszményi Zsoltot nevezte ki a Somogy Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottá.

 

dr. Neszményi Zsolt Kaposváron született. Fonyódon érettségizett a Karikás Frigyes Gimnáziumban majd az Államigazgatási Főiskolán szerzett igazgatásszervezői képesítést. Ezt követően a Janus Pannonius Tudományegyetem Jogi Karán végez „summa cum laude" minősítéssel, mely után közigazgatási és jogi szakvizsgát szerez. A közigazgatásban 25 éve dolgozik, a somogyvári községi tanácsnál kezdett gyakornokként később Öreglak jegyzője, a Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal aljegyzője, majd 2010 szeptemberétől a Somogy Megyei Közigazgatási Hivatal hivatalvezetője lett. 2011. január 10-től az újonnan felálló Somogy Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Nős, felesége ügyvéd, két fiúgyermeke van.

A törvény szerint a kormánymegbízottak vezetik a fővárosi és megyei kormányhivatalokat. A mostani kinevezésekre azért volt szükség, mert a miniszterelnök négyéves mandátumának lejártával a korábbi vezetők megbízatása is megszűnt. Somogy megyében a 62. életévét betöltött Juhász Tibort váltja a kormánymegbízotti beosztásban Neszményi Zsolt.

A kormánymegbízott további munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthet, a megszigorított szabályok szerint nem lehet országgyűlési képviselő sem, továbbá helyi önkormányzati képviselő, fővárosi, megyei közgyűlés tagja, polgármester, megyei közgyűlés elnöke, főpolgármester, alpolgármester, megyei közgyűlés alelnöke, főpolgármester-helyettes, nemzetiségi önkormányzat elnöke és nemzetiségi önkormányzati képviselő sem. Tudományos, oktatói, művészeti, lektori, szerkesztői, valamint jogi oltalom alá eső szellemi tevékenységet ugyanakkor végezhet. 

Fotó: Vigh István Ádám

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!