Népszerűek az energiahatékonysági pályázatok

Ablak

Régiónként eltérő beadási határidőket jelölt meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere)  pályázat problémamentes benyújtása érdekében, valamint a nagy érdeklődésre tekintettel. Módosul a homlokzati nyílászárók cseréjére kiírt pályázat benyújtási határideje is.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett pályázaton a lakóingatlanok szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését eredményező energiahatékonysági beruházások részesülhetnek támogatásban. A kazáncsere megvalósításához rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint.

A támogatásra 2014. október 22. és november 31. között szakaszosan, az egyes régiók számára egyedileg meghatározott időpontban, illetve a forrás kimerüléséig lehet pályázni. 

A pontos határidőket és az egyes régiók számára arányosan rendelkezésre álló forrást a kormányzati portálon, valamint a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján közétett módosított Pályázati Útmutató részletesen tartalmazza - hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Módosul a homlokzati nyílászárók cseréjére kiírt pályázat benyújtási határideje is. A benyújtásra ebben az esetben is szakaszosan, az egyes régiók számára egyedileg meghatározott időpontban lesz lehetőség - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A tárca közleményében emlékeztetett: szeptember 29-én jelent meg a kiírás, összesen 1,1 milliárd forintos keretösszeggel támogatják a lakások szén-dioxid-kibocsátás csökkentést eredményező energiahatékonysági felújítását. A pályázatokat benyújtani október 29-én nulla órától lehet, elektronikus úton.

A nagy érdeklődés miatt a pályázatok benyújtására szakaszosan, az egyes régiók számára egyedileg meghatározott időpontban, október 29-e és november 27-e között, vagy a forrás kimerüléséig lesz lehetőség.

A pontos határidőket és az egyes régiók számára arányosan rendelkezésre álló forrást a módosított pályázati útmutató részletesen tartalmazza. A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, a Zöld Beruházási Rendszer (www.zbr.gov.hu) és a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. (www.emi.hu) honlapjain érhető el.

MTI

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!