Megnyíltak az első pályázatok

Fémipar

A következő időszakban háromszor annyi pénzt fognak kapni a vállalkozások, mint az elmúlt években, egyszerűsödik a bürokrácia is.

Magyarország Kormánya 2014.szeptember 11-én aláírta a 2014 – 2020 közötti évekre szóló Partnerségi Megállapodást az Európai Bizottsággal, evvel egy új fejlesztési időszak kezdődött meg. 2014. október elején kilenc új kiírás jelent meg, 116,5 milliárd forinttámogatási keretösszeggel.

A pályázati fő területek az ingatlan– és telephely fejlesztés, eszközbeszerzés, és oktatás, munkahelyteremtés, -megőrzés lesznek.

Az előző időszakhoz viszonyítva pozitív változások lesznek. Ilyen például, hogy a pályázatok elő finanszírozottak lesznek, könnyebb lesz a pályázathoz hozzáférni,. Ugyanakkor leegyszerűsödik a bürokrácia, gyorsabb lesz az elbírálás, és a kifizetés. Nagy szerepet fog kapni a felkészülés, a pályázatok célirányosabbak lesznek, és rövidebb ideig lesznek nyitva.

A jelenleg elérhető pályázatok:

1. Mikró-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése.

 A pályázat a nemzetgazdasági Minisztériumhoz kapcsolódik. Indulhatnak egyéni vállalkozások, mikró, kis és középvállalkozások. A tevékenységek a fém, az élelmiszer, a könnyűipar, a faipar, a háztartási vegyi ipar, a kozmetikai ipar, a gyógyszeripar, az építőipar feldolgozó tevékenységeinek eszközfejlesztése. A támogatás mértéke: 50% vissza nem térítendő támogatás. Elszámolható költségek: eszköz – gépbeszerzés, telephelyfejlesztés.

2. Vállalkozások külpiacra jutásának támogatása.

 A pályázat a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz kapcsolódik. A támogatás mértéke 3 – 7 millió forint összeg között. A támogatás mértéke 50 -70 % között.

3. Munkahelyteremtő támogatás:

Ebben a pályázati formában lehetőség nyílik új munkavállalók felvételére, bér és járulék utáni vissza nem térítendő támogatást igényelni.

4. Munkahely megőrző fejlesztés:

Az állami támogatás a bejelentett alkalmazottak bér és járuléka után jár 25-90 %-os arányban.

A pályázatokkal kapcsolatban a vállalkozók ingyenes szaktanácsadást kaphatnak a +36 1 4131677-es telefonszámon.

/P.R./

 

    

 

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!