Küzdelem a szűnni nem akaró eső ellen

küzdelem árral

Számos esetben riasztották a somogyi tűzoltókat útra dőlt fa eltávolításához pénteken, a legtöbb jelzés Barcs és környékéről érkezett. De a szivattyúk is dolgoztak több településen. Vésén és Igalban pedig állatok estek a víz fogságába.

Komlósd külterületén egy 50 centiméter átmérőjű fa dőlt az útra, az akadályt a barcsi hivatásos tűzoltók távolították el a hajnali órákban.

Kaposvár Iszák utcájában egy méter magasan, Felsőmocsoládon, a Kossuth Lajos utcában majd’ két és fél méter magasan állt a víz egy lakóház pincéjében. A kaposvári tűzoltók szivattyúzták ki a helyiségekből a vizet, amely az épületek állagát veszélyeztette.

De a nagyatádi egységeket is riasztották, egy Honvéd utcai pincéből – ahol gabonát és elektromos berendezéseket tároltak - egy méteres vizet szivattyúztak ki.

Barcs Mező utcájában pedig húsz centiméteres víz állt egy lakóház udvarában, amelynek eltávolításán a dél-somogyi város tűzoltói dolgoztak.

Nágocson ledőlt egy lakatlan, tömésház kéménye és tíz méter hosszan kidőlt az épület egyik fala is.

Vésén nyulak kerültek veszélybe, amikor a szomszédos telekről nagy mennyiségű víz folyt a Petőfi utcai lakóház udvarára, s az esővíz betört a melléképületbe és a faházba. A böhönyei tűzoltók avatkoztak be, megmentve a haszonállatokat és az ott tárolt gépeket.

Igalban is a domboldalról lezúduló nagy mennyiségű csapadékvíz okozott gondot. De az önkéntes tűzoltóknak és a helybelieknek köszönhetően a gazda mind a tizenkilenc sertése megmenekült. Homokzsákokkal védték meg a gazdasági udvart és kanalas kotrógéppel, valamint kéziszerszámokkal elvezették a vizet a telekről.

Somogyaszalónál egy útra dőlt fának ütközött egy autóbusz. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték, melyet követően a busz folytatta útját. Az eset során senki sem sérült meg.

Babócsán – a Rinya utca végén – ideiglenes védművet építettek és átemelték a felgyülemlett csapadékvizet a barcsi tűzoltók.

Potonyban a Korcsina csatorna lépett ki medréből és a víz egy mélyebben fekvő lakóházat veszélyeztetett. A Boróka Mentőcsoport húsz tagja 350 homokzsákkal és két szivattyú bevetésével védte meg az ingatlant.

Somogy megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!