Kreatív pályázat a tüzek megelőzéséért

Nádastűz

Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció címmel és témakörben hirdet kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázatot a 10-18 év közötti fiatalok számára az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A pályázat célja, megtalálni azokat a különösen kreatív, ötletes és tetszetős megoldásokat, amelyekkel az eddigieknél is hatékonyabban érhető el a tűzmegelőzéssel érintett célközönség.

A pályamunkákat négy kategóriában várják. A plakát műfajban készíthető A4-es méretű grafika vagy fotó, avagy weboldalakra tervezett banner is. Ugyancsak lehet pályázni hanganyaggal – tizenöt másodperces rádiós spotot kell elkészítenie a versenybe nevezőnek, amely természetesen a tűzmegelőzés témáját népszerűsíti. A videós-filmes kategóriában ugyanezt várják a versenyzőktől a pályázat kiírói egy harminc másodperces kreatív film formájában. További lehetőségek nyílnak a negyedik kategóriában – itt weblappal, bloggal, közösségi oldal tervével és mobil eszközökre készített alkalmazással is lehet pályázni.

A megyei bírálóbizottság kategóriánként három-három, tehát összesen tizenkét alkotást díjaz majd. Az első helyen végzett alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is. A bírálatnál a kreativitás, az esztétika, a nyelvtan, a társadalmi hasznosság és természetesen a tűzvédelmi szakmai szempontok figyelembevételével dönti el a sorrendet a zsűri.

A pályaműveket e-mail-ben vagy elektronikus adathordozón lehet benyújtani július 31-ig a fővárosi, illetve a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok postacímére. A pályázóknak fel kell tüntetniük nevüket, életkorukat, e-mail címüket, mellékelniük kell továbbá szülőjük vagy gondozójuk beleegyező nyilatkozatát is. Az életkori határok tekintetében a pályázónak a beérkezési határidő napján betöltött életkorát veszik figyelembe a bírálók. A pályázók között egy 2 napos, 4 fő részére szóló balatonföldvári szállodai ellátást sorsol ki a bizottság.

A megyei pályázatok eredményét szeptember 15-én, az országos eredményeket szeptember 30-án teszik közzé.

A pályázati kiírást ITT TÖLTHETI le.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!