Itt a hőségriadó

Hőség

Szerdára már tizennégy megyére és Budapestre adott ki a hőség miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. A legmagasabb hőmérséklet Somogyban is 31 és 36 fok között alakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint a fővárosra adtak ki figyelmeztetést, mert ott szerdán a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat.

A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 20 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet általában 31 és 36 fok között, északkeleten kevéssel 31 fok alatt alakul.

A meteorológiai szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy szerdán is nagyon erős UV-B sugárzás várható. A napon akár 15-20 perc alatt is le lehet égni. Emiatt mindenkitől azt kérik, hogy fokozottan védekezzen a leégés ellen, és aki teheti, délelőtt 11 és délután 3 óra között ne napozzon.

Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Tolna és Pest megyére, továbbá Budapestre a várható heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A meteorológiai szolgálat azt írta: szerda délután az ország középső részén és délen, este északnyugaton is előfordulhat elszórt jelleggel zivatar, amelyet átmenetileg viharossá fokozódó szél, esetleg jégeső kísérhet.

Az előrejelzés szerint csütörtöktől mérséklődhet a kánikula, de néhol még akkor is 32 fokig melegedhet a levegő.

MTI

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!