Irodalmi tábort szerveznek középiskolásoknak

Nikla

Immár hatodik alkalommal szervez irodalmi tábort a kaposvári székhelyű Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság a Somogy megyei Niklán, a társaság névadója, "a niklai remeteként" is ismert költő egykori lakóhelyén.

A tábor célja a középiskolás korosztály megismertetése az irodalommal és a társművészetekkel, illetve a költő, Berzsenyi Dániel és a társaság szelleméhez kötődő hagyományok ápolása - írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a Berzsenyi Társaság. 

Az augusztus 4-én nyíló egyhetes táborba az ország minden részéről várják a középiskolásokat. A résztvevők irodalmi ismereteit olyan vendégek gyarapítják, mint Pomogáts Béla irodalomtörténész, Tari István délvidéki költő, Fűzfa Balázs irodalomtörténész, Bartusz-Dobosi László író, Csepin Péter író.

Lesznek drámafoglalkozások és kézműves órák, múzeumi foglalkozások, interaktív előadások, rendhagyó irodalomóra és vetélkedők. A foglalkozásokat múzeumpedagógusok, Berzsenyi-kutatók, a Berzsenyi Társaság író, költő, képzőművész tagjai, irodalom- és történelemtanárok, színészek és drámapedagógusok tartják. 

A fiatalok ellátogatnak a Vas megyei Egyházashetyére, Berzsenyi Dániel (1776-1836) szülőházához, majd útba ejtik a Weöres Sándor és Károlyi Amy Emlékházat Csöngén.

MTI

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2023. december 21-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!