Háromszáz hívás a károk elhárítására

Vihar után

A vihar kezdete, azaz szerda délután óta összesen 306 jelzés érkezett a Somogy megyei műveletirányítási központba; a legtöbbször a megyeszékhelyen és a Balaton térségében volt szükség beavatkozására, 224 esetben útra dőlt fák eltávolításához riasztották a tűzoltókat - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője péntek délelőtt az MTI-vel.

Bázelné Mihályka Szabina tájékoztatása szerint péntek hajnalra kis mértékben gyengült az északi szél Somogy megye területén, de a Balatontérségében továbbra is viharos széllökések tapasztalhatók. A csapadék mennyisége 15 és 45 mm között alakult.

A vihar 38 lakóházban tett kárt - fa dőlt az épületekre, illetve az erős szél megbontotta a tetőket -, 11 esetben vasúti sínekre dőlt fa, nyolcszor pedig felsővezetékeket leszakító ágak eltávolítása adott munkát a tűzoltóknak - ismertette a szóvivő.

Hét településen közel 790 fogyasztót érintett az áramkimaradás. Balatonbogláron egy kapcsolóház vált életveszélyessé, az áramtalanítás után öt lakóingatlan és 170 nyaraló maradt áram nélkül. Ugyanitt a közlekedők biztonságát veszélyeztető platánfák miatt lezárták a 7-es főutat a Szabadság és a Gaál Gaszton utcai csomópontok között.    

A Balaton-parton a veszélyeztetett területeken - Siófokon, Zamárdiban, Balatonlellén, Balatonbogláron, Fonyódon és Balatonfenyvesen - a vízügy és a katasztrófavédelem szakemberei ellenőrzik a kiépített védműveket, amelyekbe közel 10 ezer homokzsákot építettek be. Siófok és Fonyód között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

MTI

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!