Felújítják a vasúti pályát Kaposvár és Dombóvár között

Kaposvári vasútállomás

Megkezdődött a Kaposvár-Dombóvár közötti  pályaszakasz felújítása, az állomás épületének felújítását pedig az ősszel kezdik el - hangzott el a vasúttársaság elnök-vezérigazgatójának és Kaposvár polgármesterének a kaposvári vasútállomáson tartott közös sajtótájékoztatóján hétfőn.

Dávid Ilona közölte: a 30 kilométeres pályaszakaszt felújítására a MÁV Zrt. saját forrásból hétmilliárd forintot költ. A Baté és Kaposvár közötti szakaszon e hónapban már elkezdték a munkálatokat, jövő nyáron pedig a Dombóvár és Baté közötti pályaszakaszt újítják fel. Ennek köszönhetően a 2015-ös téli menetrendben már mintegy 20 perccel rövidebb lesz menetidő Kaposvár és Dombóvár között - ígérte az elnök-vezérigazgató.

Elmondta továbbá, hogy ősszel elkezdhetik a kaposvári vasútállomás felújítását, illetve átalakítását. Az 1,7 milliárdos beruházást az Európai Unió finanszírozza, és a tervek szerint 2015. novemberére átadják a megújult műemléképületet. 

Dávid Ilona a várható fejlesztésekről szólva arról is tájékoztatott, hogy az önkormányzattal közösen pályáznak a Kaposvári Közlekedési Központ kialakítására.

Szita Károly polgármester ez utóbbival kapcsolatosan úgy fogalmazott: jó eséllyel pályáznak a közlekedési központ uniós támogatására. A 30 milliárd forint összköltségvetésű közlekedési központ építését a tervek szerint az ősszel elkezdik, és az két éven belül elkészül - mondta a polgármester. Hozzátette, jelenleg az  engedélytervek minőségbiztosítása zajlik. 

Ismertetése szerint az új közlekedési csomópont megépítésével közelebb kerülhet egymáshoz Kaposvár donneri városrésze és a belváros, ugyanis a teherpályaudvart elköltöztetnék a belvárosból, így lecsökkenhet a vágányok száma, másrészt, mivel egy helyen lesz a vasútállomás és az autóbusz-pályaudvar, ezért könnyebb lesz az átszállás a vonatok és a buszok között. A két városrész közötti közlekedést két gyalogos és két autós átjáró teszi gyorsabbá és kényelmesebbé - hangsúlyozta Szita Károly.

MTI

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!