Éttermeket mosott el az eső Lellén

Balatonlelle

Jelentős károkat okozott a keddi vihar több városban is, a tűzoltók Szegeden, Csongrádon és Kecskeméten is dolgoznak még a károk felszámolásán. Balatonlellén három éttermet, két házat és utakat öntött el a hirtelen lezúduló esővíz - tette közzé az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden éjjel Facebook-oldalán.

A közlemény szerint a vihar - leginkább az erős szél - Csongrádon tömeges károkat okozott. Tíznél is több bejelentés érkezett a katasztrófavédelem ügyeletére útra, épületekre vagy villanyvezetékekre dőlt fákról, a szél által megbontott háztetőkről, ledöntött kéményekről. Iskolát, járókelőket, gondozásra szoruló személyeket egyaránt veszélyeztetnek a veszélyessé vált - megdőlt vagy kidőlt - fák a településen. 

Kecskemétet sem kímélte az Alföldön késő délután átvonult zivatar. A város számos pontjára riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat kidőlt fák, elöntött házak és üzletek, vagy a szél által megrongált háztetők miatt. Több helyen fák dőltek az utakra, részben vagy egészen eltorlaszolva azokat. Néhány helyszínen elektromos vezetékeket szakítottak le a szél által kitépett növények. A magánházakon túl egy áruházban is kárt okozott a viharos erejű szél, megbontotta a tetőszerkezetét és onnan egyes elemeket tépett ki. 

Szegeden az Acél utcában egy kidőlő fa leszakította a villanyvezetéket. A 47-es út Algyői úti szakaszán egy benzinkút közelében törtek le egy nagyobb fa ágai és a gáztározóra hullottak. 

Balatonlellén három éttermet, két házat és utakat öntött el a hirtelen lezúduló esővíz - a lelleieknek a balatonboglári önkormányzati tűzoltók siettek segítségükre. 

A viharzóna útjába eső további településeken - például Szihalmon, Mezőkövesden, Karancsalján - is okozott károkat a zivataros időjárás - írja közleményében a katasztrófavédelem.

MTI

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!