1,3 milliárdból fejleszthetik telephelyüket a somogyi KKV-k

Telephelyfejlesztési nyílt nap

Eredményt hirdettek, 32 db kis- és középvállalkozás fejlesztheti telephelyét Somogy megyében. Az NGM Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága 1,32 milliárd Ft összegű támogatásról döntött – tájékoztatta szerkesztőségünket Jakó Gergely, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke.

A „Telephelyfejlesztés a területi kohézióért” c. pályázati felhívást élénk pályázói érdeklődés övezte: a régióból összesen 196 pályázat érkezett be a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséghez, mintegy 7,78 milliárd Ft támogatási igénnyel.

Az Új Széchenyi Terv kiírására eredetileg1,78 milliárd Ft keretösszeg állt rendelkezésre, azonban a beérkező pályázatok nagy számára való tekintettel a keretet, több mint duplájára emelték. Ennek eredményeként, 32 db Somogy megyei cég valósíthatja meg telephely-fejlesztési, munkahely-teremtési elképzeléseit 1,32 milliárd Ft támogatás igénybevételével. A támogatott vállalkozások összesen 178 új munkahely teremtését és 1048 munkahely megtartását vállalták régiós szinten.

A hatékonyabbá és gyorsabbá vált pályázati rendszernek köszönhetően, a nyertes vállalkozások hamarosan megkötik Támogatási Szerződéseiket.

A pályázók az elkövetkezendő napokban postai úton, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség által kiküldött levélből kapnak tájékoztatást a döntésről.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!