Zajlik a betakarítás Barcson

zöldségtermesztés barcson

Répát, zöldséget és hagymát szedtek már a "közkertészetben" Barcson. A városgazdálkodás megkezdte a betakarítást. 

Szerda reggel a Harangláb utcai zöldséges kertben szorgos kezek szedték a sárgarépát, a zöldséggyökeret és a petrezselyem zöldet. Balogh Miklósné, az egyik dolgozó elmondta, hogy négy ágyás sárgarépát, négy ágyás zöldséggyökeret, több ágyásnyi hagymát és  burgonyát termesztettek. A föld jó, pihentetett, trágyázott, ez látszik is a terméshozamon.

Az időjárás engedte, így még augusztusban kiszedték a vöröshagymát, szép volt a hagyma, egészséges. A burgonya egy részét is felszedték, a többit- ahogy a konyha igényli - úgy takarítják be.

A sárgarépát, zöldséggyökeret raschel zsákba rakják tíz kilós kiszerelésben 10 kg fér. A petrezselyem zöldet letörik, és műanyag zsákokba rakják, úgy szállítják be a Szociális Központ raktárába.

Simon Sándorné élelmezésvezetőtől megtudtuk: jó minőségű zöldségféléket kapnak a Városgazdálkodási Igazgatóság kertészetéből. Az áruk szállítólevéllel érkeznek be raktárukba. Elégedettek a minőséggel, friss és valóban földben termett zöldségféléket kapnak. Idáig kaptak az őszi betakarításból 500 kg burgonyát, 150 kg vöröshagymát, 90 kg sárgarépát, három zsák petrezselyem zöldet és várják a további szállítást. Ősszel érkezik még a sütőtök, amelyet nagyon szeretnek a lakók. Ezek a zöldségfélék a beszerzési költségeket is csökkentik, ez a megtakarítás lehetővé teszi, hogy a többi alapanyagra többet költsenek. 

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!