Varrodát nyitna egy vállalkozás Barcson

Barcs

A tervek szerint a városközponti telephelyen 40 embernek adna munkát az a vállalkozás, mely varrodát működtetne Barcson. Az önkormányzat saját épületét is felajánlotta hasznosításra, csak hogy növelje a munkahelyek számát. 

A hátrányos helyzetű térségekben magasabb a munkahelyteremtésre fordítható támogatási keret és a helyhatóságok is több oldalról támogatják a betérő cégeket - ezt mutatja több felmérés. Barcsra egy fővárosi érdekeltséggel is bíró cég jelentkezett, már megkezdték a tárgyalásokat az önkormányzattal. A most használaton kívüli járóbetegellátót nézték ki, ezt alakítanák át varrodának. 

- A város közepén van ez az épület, eléggé korlátozott a hasznosítási lehetősége, és korlátozott az anyagi forrásunk is, így pályázni nem tudtunk rá. Ezért egy befektetővel tárgyaltunk, hogy aránylag egy csendes dolgot, egy varrodát létesítenének itt. Első körben az alsó szinten - bízunk benne -, hogy tovább menve a felső szintet is erre használhatnák – mondta el Karvalics Ottó. 

A testület felhatalmazta a polgármestert a tárgyalás folytatására. Ha kell, a város arra is nyitott, hogy saját költségén elvégeztesse az átalakítás egy részét, majd a bérleti díjba ezt beszámítják. A cél, hogy mihamarabb megnyíljon az üzem.

- Ahogy ők ígérték, és hogyha ezt tartják - és mi is tudjuk tartani - akkor szeptember - októberben megnyitjuk ezt a munkahelyteremtő beruházást - tette hozzá a polgármester.

A városban évek óta csökken a regisztrált munkanélküliek száma. Míg 2010 nyarán még közel 1200 regisztrált álláskereső volt, addig ez a szám idén nyárra alig haladja meg a 900-at. 

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!