Van igény a rezsicsökkentett tűzifára

a kép ilusztráció

Főként kemény lombos tűzifára érkeztek be igények a SEFAG Zrt-hez. Legnagyobb mértékben a Balaton partján és Kaposvár környékén kértek a rezsicsökkentett tűzifából, de Barcson és környékén is sokan szeretnének olcsóbban fűteni.

Sokan fűtenek tűzifával, ezért megérdeklődtük, hogy alakulnak az igények Barcs és körzetében. A SEFAG Erdészeti Zrt. Turisztikai és Közjóléti Osztályától kapott tájékoztatás szerint:

a mai napig 2718 m3 rezsicsökkentett tűzifa vásárlási igény jelentkezett Társaságunknál. A kérdéses régióba három szervezeti egységünk a kiszolgáló – Barcsi, Lábodi és Iharosi Erdészet -, melyeknél összességében 141 m3 igény jelentkezett máig. A legnagyobb kereslet a Balaton régióban és Kaposvár vonzáskörzetében mutatkozik. A rezsicsökkentett tűzifa igénylések a kemény lombos tűzifa, azaz tölgy, cser, akác, bükk, gyertyán körében jelentősek. A dél-somogyi régióban tölgyből 85 m3, akácból 25 m3 mennyiségi igény jelentkezett. Érdekességként megemlítjük, hogy lágy lombos és fenyő iránti igény megyei szinten 15 m3 mennyiségre érkezett, melyből 8 m3 Dél-Somogyban, a Barcsi Erdészetnél regisztrált.

/P.R./

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!