Újra Start, új munkaerőt vonnak be Barcson

Barcsi közhasznú munka

Péntektől négy újabb program indul, összesen ebben 170 embert foglalkoztatnak majd. Július 31-gyel két munkaprogram futott ki, itt 90 embernek adtak munkát.

Ungvári Zoltán a Városgazdálkodási Igazgatóság igazgatója elmondta: augusztus 1-jével négy munkaprogram indult. Folyamatosan intézik a dolgozók munkába állásának adminisztratív feladatait.

Az egyik elem a csapadékvíz elvezetése, az árkok rendbetétele lesz, ami hagyományosan feladatot ad a Városgazdálkodásnak. A nyíltvízi árkok profiljának, fenékszintjének kialakítása folyik. Az ingatlanok tulajdonosai sok helyütt nem gondoskodtak a hidak alatti átereszek tisztításáról, így ennek egy része – bár a törvény szerint ez tulajdonosi kötelezettség – a munkába állókat terheli majd. Bíznak abban, hogy december 31-ig minél több helyre eljutnak a munkákkal.

A közút, járda rendbetételi program keretében a belső utak veszélyesen megsüllyedt aknaperemeinek kibontása és visszaépítése történik. Jelenleg a Köztársaság utcában folynak ilyen munkák.

Az illegális hulladéklerakók kérdése visszatérő probléma, tavaly 4-5000 zsák illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek be. Ez a foglalkoztatás december végéig tart. A földutak rendbetételét is folytatják majd, ez a turizmusban is egyre hangsúlyosabb cél. A kerékpáros, gyalogos túrázások iránti igény egyre nő, így az útvonalakat már térképeken, GPS koordinátákkal is jelzik. A városon belüli munkák során képződő építési törmelékeket nem a hulladékudvarba szállítják, hanem egy speciális darálógéppel felaprítják és  felhasználják például a Dili dűlőbe vezető földutak rendbetételére. Emellett van egy 59 főt foglalkoztató városi közmunkaprogram is, amely a városon belüli feladatok ellátását szolgálja.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!