Új mentőhajó a Dráván

Drávai mentőhajó Barcson

Néhány napja új mentőhajó teljesít szolgálatot a Drávai Szabadstrandon. Eddig kölcsönbe kellett kérni, most van saját. Ha nincs kint a mentőegység, akkor 20-50 ezer forintra is büntethetik a fürdőzőket.

 

Délelőtt 11 órakor kitelepül a kétfős személyzet, ezzel hivatalosan is lehet fürdeni a szabadstrandon. Egy életmentő és egy hajós (nem vicc, igazi matróz) teljesít szolgálatot az idei strandszezonban. A motoros csónak vezetéséhez ugyan nem kellene speciális végzettség, de nem bízták a véletlenre a dolgot – vezetőjének ennél jóval nagyobb hajókra is megvan az engedélye. A 6 LE motor éppen elég a bóják közti gyors közlekedésre.

Az új hajót saját költségvetésből vásárolta a Városgazdálkodási Igazgatóság, amely üzemelteti Somogy egyetlen folyónál kijelölt szabadstrandját. 11 és 19 óra közt szolgál a parton a mentőegység, de csak az mehet beljebb a vízbe, aki biztos úszó.

A határátkelőtől pontosan rálátni a strandra, így nem érdemes a tilosban próbálkozni, mert az 30-50 ezres bírsággal jár. Ennél még a strandjegy is olcsóbb…

Tehát: 11 előtt és 19 óra után semmiképp, ha pedig nincs kint a mentőegység akkor végképp tilos a vízbe menni.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!