Turista engedéllyel népszerűsítik a horgászatot

Drávai horgászat

Rendben zajlik az egyesület élete. Céljuk a Barcs környéki horgászat további népszerűsítése, melyhez pozitív kormányzati hozzáállást tapasztalnak. A turista horgászjegynek köszönhetően még több horgászt várnak a Kis-Bókra – mondta el megkeresésünkre Horváth Jenő, a Barcsi Horgászegyesület elnöke.

Kormányzati intézkedések is abba az irányba mutatnak, hogy ezt a nem túl drága sportot, amelyre azért lehet sokat is költeni, minél népszerűbbé tegye a hasznos kikapcsolódást kedvelő emberek, s főleg a gyerekek körében. Elsősorban a természetet, sportot kedvelő emberek, gyerekek körében biztosít jó levegőt, szép tájakat ez a sport, s ha már valaki horgászik, akkor közelébe kerül egy egészséges táplálékforráshoz is, a halhoz – közölte Horváth Jenő.

Mint az egyesület elnöke elmondta, a közelmúltban pozitív hatású változás történt a horgászengedélyek ügyében, mely szintén a horgászatot kedvelők táborának gyarapítását szolgálja. Kihoztak egy úgynevezett turista horgászjegyet, amelyet azok a magyar és külföldi állampolgárok válthatnak ki, akik nem szándékoznak egész éven át horgászni. Számukra 90 napig lesz érvényes a 2000 forintos horgászjegy, mely online módon igényelhető. Előfeltétele, hogy az igénylő regisztráljon, és egy letölthető kérdőíven alapvető horgászati, hal ismeretekből vizsgázzon. Ezt követően bankkártyával fizetheti meg jegyét. Természetesen ennek birtokában az adott vízterületre napijegyet is kell váltania. Egy engedélyes maximum három horgászkészséggel horgászhat és rendelkezhet egy darab 1m2-nél nem nagyobb felületű csalihal fogására alkalmas merítő hálóval. A kifogott halak megtartására a területre vonatkozó korlátozások érvényesek. Fogási naplót vezetnie kell.

Ettől az intézkedéstől várják, hogy a közkedvelt Barcs környéki vizeken nőni fog a horgászat iránti érdeklődés. Várják a horgászat kedvelőit, akik részére a Kis-Bóki horgásztanyán tudnak remek körülményeket, szálláshelyeket biztosítani kedvező áron.

Hamarosan, július 18-21 között a rinyaszentkirályi horgásztavon rendeznek horgásztábort. Ezen a barcsi Szivárvány EGYMI tanulói is részt vesznek.

/P.R./

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!