Tovább emelkedett a Dráva

Dráva áradása

Tegnap délben még 445 centiméter volt a vízszint Barcsnál, a ma reggeli 7 órás mérésnél 485 centimétert mutatott a vízmérce. A Barcs feletti területeken nyílt ártér van, ott vannak veszélyeztetett területek - mondta megkeresésünkre Bencs Zoltán, a vízügyi igazgatóság szakaszmérnöke.

A víz nem fogja elérni vélhetően a lakott területeket - mondta tegnap megkeresésünkre a szakaszmérnök. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Zákány és Őrtilos közötti a vasúti pálya mentén az elmúlt napok esőzései miatt megcsúszott a magaspart, veszélyeztetve a vasúti forgalmat, ezért a Murakeresztúr és Szentlőrinc közötti szakaszon is vonatpótló autóbuszokkal lehet közlekedni. A megcsúszott magaspart egy családi házra is veszélyt jelent, emiatt egy embert ki kellett telepíteni otthonából.

A vízügyi szakemberek által megjelölt kritikus szakaszokon figyelő szolgálatot működtet a katasztrófavédelem a Dráva folyó mentén. A védekezési munkálatok támogatására 200 fő rendészeti szakközépiskolás hallgatót vezényeltek, akik a védekezéshez szükséges homokzsákokat töltenek meg és deponálnak Barcson. A hallgatók Vízváron prevenciós jelleggel nyúlgátat építettek az erdei iskola védelmére.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!