Többször vonultak idén a barcsi tűzoltók, mint egy éve

Oblián Gábor, barcsi kirendeltségvezető

Az előző év hasonló időszakához képest megnőtt a barcsi tűzoltók munkája – hangzott el a város képviselőtestületének csütörtöki ülésén. Oblián Gábor, a katasztrófavédelmi kirendeltség új vezetője a város tűzvédelmi helyzetéről, a szervezet átalakításáról és személyi változásokról is tájékoztatott.

A napirendi pont előterjesztője Oblián Gábor tűzoltó őrnagy, a barcsi kirendeltség vezetője kiegészítésként ismertette, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, főigazgató a Somogy megyei szervezetben, 2014. májusban személyi változásokat, kinevezéseket rendelt el.

Így Tarlós István tűzoltó alezredest, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesévé, Oblián Gábor tűzoltó őrnagyot a barcsi kirendeltség vezetőjévé és Vidák Balázs tűzoltó főhadnagyot barcsi tűzoltóparancsnokká nevezte ki.

A város tűzvédelmi helyzetéről készített részletes beszámoló bemutatta, hogy 2013. I. félévben 8 db tűzeset, 42 db műszaki mentés, 1 db segítségnyújtás, és 5 db téves jelzés volt. 2014. I. félévben 33 db tűzeset, 76 db műszaki mentés, 1 db segítségnyújtás és 14 db téves jelzés adott munkát a barcsi tűzoltóknak.

A beszámoló szólt a felügyeleti ellenőrzésekről, amelyek jelentős hiányosságokat nem állapítottak meg. A polgári védelmi feladatokat a Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség végzi, 2013-ban előtérbe kerültek a lakosságvédelmi intézkedések.

Nagy gondot fordítottak az általuk használt technikai eszközök, a „szerek”jó műszaki állapotának folyamatos biztosítására.

A katasztrófavédelem és a tűzvédelem megismertetésére népszerűsítésére nagy gondot fordítanak, ifjúság versenyt, bemutató vándorkiállítást rendeztek.

Nemzetközi kapcsolatot Sinsheim testvérváros tűoltóságával ápolnak, delegációjukat a Város napja alkalmával látták vendégül.

2014. évre a műszaki, tűzoltási feladatok magas szinttű végrehajtását, s az elméleti és gyakorlati tudásszint emelését, a szaklétszám növelését, a tűzoltó hagyományok ápolását, sportrendezvényeken való eredményes részvételt tűzték ki célul.

/P.R./    

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!